PAVLOVA TORT (e. beseetort)

Vike
Abikokk
2008-04-06 11:01:40
Kajakas, palun räägi, kuidas sa vardaga tippusid krutid (issver, see tuli üks kummaline lause)?
Kajakas
Abikokk
2008-04-06 11:10:24
torkan sisse krutin natuke varrast ümber telje ja tõmban siuhti välja, oli väga kiire ja lustakas toimetamine

proua söögisõltlane

Gegegerda
Abikokk
2008-04-06 12:33:01
Kajakas, Sul on see teine tort kohe tõeliselt ilus. Huvitav, kuidas Sul see besee katki ei lähe. Mina jahutasin seda samamamoodi oma tund aega ahjus, aga ikka läks katki.

www.gegegerda.blogspot.com

Kajakas
Abikokk
2008-04-06 12:43:45
Gegegerda:
Kajakas, Sul on see teine tort kohe tõeliselt ilus. Huvitav, kuidas Sul see besee katki ei lähe. Mina jahutasin seda samamamoodi oma tund aega ahjus, aga ikka läks katki.
mina arvan, et ahjus ikka asi :) esimene oma koduahjus tuli ju jõletum käkk

proua söögisõltlane

Merilin
Abikokk
2008-04-06 14:47:19
Katki läheb siis, kui temperatuur on besee paksuse kohta liiga kõrge, küpsetusaeg lühike, besee kipub beežiks tõmbama ja sisu jääb seetõttu liiga pehme. Siis see õhuke krõbe koorik seal ümber ei pea vastu. Beseed peaks pigem ahjus "kuivatama" kui küpsetama.

Pisike ja Pisut Segi, teadagi...

õnnekas
Kokaõpilane
2008-04-06 20:51:25
Ma pidin ka ikka proovima kuna kõigil nii ilusad pildid siin. Ülejäänud munakollased sai ära kasutatud brüleekreemis. Komponendid olid: 5 munavalget natuke soola 250g suhkrut 2 tl maisitärklist 1 tl vanillisuhkrut 1 tl valgeveiniäädikat Kate: 4dl vahukoort 100g kodujuustu 1 dl suhkrut maasikad Munavalged vahustasin näpuotsatäie soolaga, lisasin suhkru, vahustasin veel, siis lisasin ülejäänud komponendid ning segasin vaikselt läbi. Ahi oli alguses 160 kraadi juures, nii kui koogi ahju panin, keerasin 130 kraadi peale, küpsetasin tunnikese. Seejärel lasin lahtise ahjuuksega koogil jahtuda. Vahustasin vahukoore suhkruga, püreestasin kodujuustu ning segasin need kokku. Peale ladusin maasikad. Väga hea kook.
Liiseli
Abikokk
2008-04-07 23:23:16
Minu pavlova: Ma soovisin, et minu pavlova oleks kõrge ja valge. Seetõttu tegin väiksema diameetriga (ca 18 cm) ning küpsetasin madala temperatuuriga (1 tund 130 C ja 10 min. 100 C). Suhkrut panin ka vähem (190 g), kuid sellegipoolest oli Väga Magus. Üks tükk oli suurepärane, kaks oli liiast :) Kreemiks kohupiim ja vahukoor. Sooviksin omaltpoolt tänada peakokka suurepärase kooskokkamise teema eest. Pavlova on selline asi, mida paljud teavad, aga vähesed teinud on. Mina olin ka selline. Mõtlesin, et no kui hea üks munavalgekook ikka olla saab. Saab! Pavlova jääb raudselt mu retseptide kullavaramusse - et kui vaja külalistele muljet avaldada ;)
Zapxpxau
Abikokk
2008-04-08 12:44:34
Minu kook number kaks, esimene ei näinud piisavalt esinduslik välja, sest vahukoor vajus kõik plänni, aga maitse oli siiski kena. Kasutasin mõlemal korral Nigella retsepti ja keerasin jahtunud besee kummuli. Mõlemal korral panin mustikaid esimese vahukoorekihi peale, ainult et teisel korral kasutasin vahukoore asemel mascarponet, mille maitsestasin laimidega. Peale läksid kiivid ja granaatõunaseemned. Ahju panin esimesel korral 150c ja siis kohe 120c, teisel korral unus ahi 150c peale panemata.. aga mis sest, küpses 130c juures poolteist tundi ja tuli äärmiselt kohev ja kõrge ja valge besee. Mustikad rikkusid natuke välimust, sest ajasid kohutavalt mahla välja.

Zap*

Krentu
Kokaõpilane
2008-04-09 13:56:15
Minu Pavlova valmis Nigella retsepti järgi. Maisitärklise asemel kasutasin kartulitärklist ning küpsetustemperatuuri alandasin pisut (150/130). Lasin põhjal ahjus täiesti maha jahtuda. Kreemi tegin laimi koorest ja mahlast, mascarponest, tuhksuhkrust ja vahukoorest. Minu meelest tuli see kook väga hea. Kuigi Pavlovat soovitatakse süüa kohe peale valmimist, pean tunnistama, et üleöö külmkapis seisnuna maitseb ta mulle veel rohkem. Kreemi niiskus on põhja imendunud, mistõttu põhja "vahukommi" kiht on täiesti pehmeks läinud kuid rabe ümbris on siiski rabedaks jäänud. Eile oli see pehme kiht pisut kitine, jäi natuke hammase külge (aga võibolla oli see koka viga :) ) Ning kreem on siis sellevõrra tihenenud. Kindlasti proovin seda kooki suvel erinevate marjadega, ma arvan, et kooslus vaarikas-mustikas võiks hea olla :)
Marju
Abikokk
2008-04-09 14:19:17
Julged olete ikka :) Olen ka teemat jälginud ja täitsa isu tuleb peale, aga kuigi ma jumaldan toidutegemist ja söömist olen suhteliselt kobakäpp... No vot pole julgenud ette võtta sellist torti. Ja ei julgegi. Tublid olete, ilusad tordid teil :)
<< 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 >>